Portret boetseren 'het begin'
In deze eerste 5 video’s krijg je uitleg over hoe je begint. Het maken van een zijprofiel en de indeling van het portret. Ook is er uitleg over het maken van de neus en mond.
- Ruim 1,5 uur aan unieke video’s
- Stap voor stap uitleg
- Direct beginnen na betaling
- Volledig online te volgen
- onbeperkt toegang
- Alle gesproken tekst is ook geschreven
- Tekeningen en foto's ter ondersteuning
€ 75,00
Meer informatie
In deze eerste 5 lessen van de online cursus portret boetseren leer je stap voor stap hoe je begint. Vanaf de eerste stap, hoe gebruik je het armatuur? Hoeveel kranten gebruik je in de kern. Als je een portret boetseert is dat vaak een proces van vele uren, al die tijd moet het portret stabiel kunnen staan. Na het maken van het contour gezien vanaf het zijprofiel bestuderen we het beeld vanaf het vooraanzicht. Als eerste maken we de neus omdat deze de maat bepaald van de rest van de elementen in het gezicht. bij les 5 bepalen we de positie van de mond en maken we een begin met de vorm van de lippen. Deze online lessen portret boetseren geven je alle praktische informatie die je nodig hebt als je thuis een portret wilt boetseren. Voor het vervolg verwijs ik je naar de 10 online lessen portret boetseren.
Wat leer je tijdens deze cursus?
Les 1: Beginnen met een beeld
In deze eerste les vertel ik hoe je het allereerste begin maakt door een bol met kranten op een armatuur te plaatsen. Dit is belangrijk omdat hierdoor het portret “gedragen” wordt de gehele tijd dat je eraan werkt. Hier leg ik ook uit dat je in dit stadium vooral werkt aan het zijprofiel en ook nu bepaald hoe groot het beeld gaat worden.
Les 2: Verhoudingen van de schedel
Deze les gaat over de verhouding van de schedel gezien vanaf de zijkant en ook vanaf de voorkant. Nadat we het beeld in de eerste les vanaf het zijprofiel hebben bepaald werken we nu vooral aan het beeld vanaf de voorkant. De neus is het punt wat het verst naar voren komt en alles wat verder links en rechts zit, zit ook verder naar achter. Hierdoor ontstaat de driedimensionaliteit.
Les 3: Vormen van het gezicht
In les 3 laat ik zien hoe je de hals tussentijds langer/korter kunt maken door de manchet te verplaatsen en gaan we dieper in op de details van het zijprofiel. Hoe delen we het gezicht in en met welke verhoudingen moet je rekening houden. In deze les trekken we de horizontale en verticale lijnen die daarover duidelijkheid verschaffen. Waar zit de mondhoek ten opzichte van de neusvleugel?
Les 4: De neus
In les 4 vertel ik meer over de neus, deze is onder te verdelen in 6 vlakken. Hiermee schep je voor jezelf meer duidelijkheid over de plek, de hoogt en breedte. Het formaat van de neus is heel belangrijk omdat we alle verdere onderdelen in ’t gezicht “ophangen” aan de neus. Op het eind van deze les vertel ik ook meer over hoe je je beeld tussentijds moet inpakken.
Les 5: De mond
In les 5 is de mond aan de beurt. Hoe maak je een mond die in ’t gezicht zit en niet op ’t gezicht? Wat is ’t verschil tussen de breedte en de diepte van de mond en hoe bepaal je de plaats van de mondhoek? Wat is het verschil in curve tussen de bovenlip en onderlip?